Шави Ернандес не беше доволен от крайния резултат 0:0 на "Камп Ноу" срещу Галатасарай в първия осминафинал в турнира Лига Европа, съперник, за който треньорът на Барса призна, че е "много силен в защита", и посочи, че има "лошо предчувствие" за реванша следващата седмица в Истанбул.

„Не е добър резултат да играеш у дома, да доминираш. Във втората част бяхме малко по-добри, генерирахме повече неща. Накратко, когато намалите интензивността, всичко става монотонно. Опитахме по всякакъв начин, но намерихме много силен съперник в защита. Това ни изненада. Иняки Пеня спасия два-три гола. Сега ще рискуваме в Турция”, обяви Шави след горчивото равенство срещу Галатасарай, цитиран от "Труд".

„Трябваше да атакуваме по-добре и да сме по-малко уверени в последния пас, в центъра, при удара... Галатасарай беше феноменален, не ни позволиха да завършим атаките си“, каза Шави , който отново настоя, че това е Европа и хората са тук играят според собствените си заслуги.

„Това е трудно, сложно състезание и трябва да продължим да работим със смирение“, добави Шави, който искаше да раздвижи отбора по време на почивката с влизането на Дембеле, Бускетс и Пике, но това не даде резултат.

„Мисля, че бяхме по-добри от Галатасарай, резултатът не е добър и може би донякъде несправедлив. Може би е имало твърде много еуфория и победата е трудна. Няма нищо спечелено и нищо загубено. Очаквахме да спечелим мача, но те ни затрудниха”, настоя Шави в анализа си на мача срещу Галатасарай на пресконференцията, в която показа убедеността си, че отборът ще излезе да се състезава с всичко най-добро в Истанбул.

Снимка: БГНЕС